ג'בטה
מרכיבים
  • 1 כף מלח
  • 1ק"ג ק"ג קמח רובינפלד (מיוחד/ משובח/ כוסמין)
  • 4 כפות סוכר חום רובינפלד
  • 1 כף שמרים יבשים
  • 1 כף משפר אפיה משפר טבעי רובינפלד
  • ½ כוס שמן
  • ¾2- ½2 כוסות מים פושרים
הערות למתכון

ללוש 8-10 דקות. להתפיח במקום חמים שיכפיל נפחו.
לשטוח את הבצק ב-2 תבניות בינוניות. (הבצק דביק מומלץ לעבוד עם
ידיים משומנות)
לנעוץ חורים בבצק בעזרת האגודל (לפחות 10 חורים)
לפזר ½ כוס שמן זית מעל הבצק. לפזר שומשום + פרג.
לגיוון ניתן לפזר טבעות זיתים.
להתפיח בתנור בחום °40 כ-40 דקות, עד שהבצק תופח יפה יפה.
להגביה את החום ל-°170 ולאפות עד שמשחים.
(תבניות חד פעמי מומלץ לאפות על תבניות ברזל לאפיה איכותית)

דף הבית