FORGOT YOUR DETAILS?

בייגל'ה ירושלמי במילוי גבינות// א. מייזליק

מצרכים

לבצק:
חצי קילו קמח רובינפלד כוסמין 80%
כף שמרים יבשים
כף מלח
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
כוס וחצי מים פושרים
כוס וחצי שומשום לציפוי

למלית:
300 גר’ גבינת טוב טעם, טובורג או ריקוטה
150 גר’ גבינה צהובה או מנצ’גו, מגוררת
100 גר’ גבינה פטה, צפתית או בולגרית

הכנה

אופן ההכנה:
מכינים את הבצק: שמים במיקסר את כל החומרים פרט למים.
מתחילים לעבד במהירות איטית ולהוסיף את המים, עד שמתקבל בצק חלק וקצת דביק.
מעלים למהירות גבוהה ולשים 10 ד’. משמנים היטב את הבצק ומעבירים לשקית ניילון או קערה,
להתפחה של שעתיים. מומלץ באמצע להפיל את הבצק על ידי מכה פעם אחת.
משמנים תבנית תנור או חד-פעמית, מחלקים את הבצק ל-6-8 כדורים,
משמנים אותם ומניחים על התבנית המשומנת, מכסים בניילון רופף או בנייר אפייה
ומתפיחים עוד חצי שעה.
מכינים את המלית: מערבבים את כל חומרי המלית.
יוצרים את הבייגל’ה: מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
ממלאים תבנית אינגליש קייק מאורכת במים. מסדרים לידה צלחת עם השומשום.
מקמחים משטח עבודה, לוקחים כדור בצק ומקמחים גם אותו. מרדדים למלבן מאורך בעובי 8 ס”מ ואורך 20 ס”מ. מסדרים פס צר של מלית גבינה לכל אורך הבצק אך לא עד הסוף, משאירים חצי ס”מ ריק מכל צד. מקפלים את שתי הקצוות הריקות מכל צד. מקפלים את הבצק לאורכו על המלית ומגלגלים וסוגרים היטב את הבצק. טובלים את הבצק במים במהירות ומיד מעבירים אותו לשומשום ומצפים מכל צד. מניחים על תבנית התנור, מרופדת בנייר אפייה. ניתן להשאיר את הבצק בצורת מקל או ליצור בייגל. ממשיכים להכין באותה צורה את כל כדורי הבצק. אופים למשך 20-25 ד’, עד שהמאפים זהובים. מגישים אותם חמימים.

שעתיים
וחצי

קלה פלוס

TOP