FORGOT YOUR DETAILS?

בייגל שקשוקה// עטרה ז'ורנו

סגנון: ל. לנדא
צילום: ד. קאליש

מצרכים

מצרכים לבצק:
קילו קמח כוסמין 80% רובינפלד.
5 כפות סוכר.
2 כפות שמרים.
1 ביצה.
3/4 כוס שמן.
1 כף מלח.
2 כוסות ורבע מים פושרים.

לרוטב שקשוקה:
2 בצלים לבנים.
1 גמבה אדומה.
2 עגבניות קלופות.
2 עגבניות עם הקליפה.
10 עגבניות שרי.
1 פלפל צ׳ילי חריף- לא חובה!
3 שיני שום.
2 כפות גדושות רסק עגבניות.
2-3 כוסות מים קרים.
כוסברה קצוצה.
כף פפריקה אדומה.
מלח.
פלפל שחור.

הכנה

אופן הכנת הבצק:
1. במיקסר עם וו לישה מוסיפים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים כ-2 דקות.
2. מוסיפים את המים, השמן והביצה ולשים כ-3 דקות במהירות איטית.
3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות על מהירות איטית.
4. יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.

אופן הכנת רוטב שקשוקה:
1. חותכים את הבצל, העגבניות, פלפל הצ׳ילי והגמבות לפרוסות דקות.
את העגבניות השרי יש לחתוך לחצי,
ואת שיני השום לחתוך לקוביות קטנות.
2. מחממים מחבת עמוקה עם שמן ומוסיפים את הירקות החתוכים ומטגנים כ-5 דקות.
3. יש להוסיף את המים, התבלינים, רסק העגבניות והכוסברה למחבת
ומבשלים עד שהירקות מתרככות.
4. מבשלים עם כיסוי חלקי על אש נמוכה חצי שעה בעבוע עדין, תוך כדי ערבוב,
עד שכל הנוזלים מתאדים ונשארת רק מחית עגבניות סמיכה.

הרכבת הבייגל:
1. עבור כל בייגל צריך כ-120 גרם בצק מוכן.
2. יוצרים חור בעזרת האגודל במרכז כל כדור,
ומרחיבים את החור בתנועות סיבוביות עד לקבלת צורת ביגלה.
3. יש לשים מתחת לכל בייגלה תחתית של בצק דקה כ-15 גרם כדור
על מנת שיתפוס את מלית השקשוקה.
4. מסדרים ברווחים על תבנית גדולה מרופדת בנייר אפייה.
תחתית דקה בצורת עיגול ועליו הבייגל.
5. מניחים במרכז כל עיגול כ-2 כפות שקשוקה, ובאמצע שוברים ביצה.
6. מברישים כל בייגל במים ומצפים בשומשום.
7. אופים את הבייגלה כ-20 דקות עד הזהבה.

שעתיים וחצי

קל

TOP