כפתורים מתחלפים הקליקו לקבלת הסביבון, והתחילו לשחק! >

ג'בטה כפרית חלומית / תהילה חזן

 

מצרכים

לבצק:
420 גר’ (3 כוסות)
קמח חיטה רובינפלד 80%
280 גר’ (2 כוסות) קמח כוסמין לבן רובינפלד
כף שטוחה משפר אפייה
כף שטוחה שמרים יבשים
כף מלח
רבע כוס דבש
360-420 מל’ מים
(כוס וחצי -כוס ו3/4)
רבע כוס שמן זית

אופן ההכנה

– בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את
הקמחים, משפר אפייה, שמרים יבשים,
מלח ומערבבים את הכל ביחד.
– מוסיפים דבש וכוס וחצי מים ולשים כדקה
לאיחוד ומוסיפים שמן וממשיכים ללוש.
– מוסיפים בהדרגה ממש בזילוף עדין את
רבע כוס המים שנותר וממשיכים ללוש
כ-15 דקות עד למתקבל בצק רך ונוזלי.
– מעבירים לקערה משומנת משמנים את
הבצק מכסים ונותנים מנוחה כשעה.
– מקמחים את משטח עבודה ובנוסף
מקמחים גם את הבצק מלמעלה.
– משטחים את הבצק מעט למלבן עבה.
– בעזרת סכין חדה או קלף מחלקים את
הבצק ל-4 לאורך וחוצים ל-2 ברוחב
כך שיתקבלו 8 מלבני בצק.
מניחים את הג’בטות על גבי תבנית מרופדת
בנייר אפייה במרווחים.
– מכניסים להתפחה בתנור כבוי עד
להכפלת הנפח כשעה.
– מוציאים מהתנור.
– מחממים תנור ל220 מעלות.
– אופים ב220 מעלות 10 דקות.
– מנמיכים ל-180 מעלות ואופים עוד כ-5 דקות.
– מקררים לחלוטין.

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.