חלה בטעם של פעם
מצרכים
1 כף מלח
1 ק"ג קמח 80% של רובינפלד + 1 כוס קמח
3/4 כוס סוכר
2 כפות שמרים יבשים
3 כוסות מים חמימים
1/2 כוס שמן
הכנה
בתחתית הקערה שמים מלח וקמח מערבבים היטב. מוסיפים את הסוכר והשמרים ומערבבים. מוסיפים מים ולשים לישה מהירה של 4 דקות. מוסיפים את השמן במהירות נמוכה ואחרי שמתערבב היטב לשים שוב במהירות גבוהה עוד 2 דקות.
מנמיכים מהירות ל4 דקות, ושוב מהירות גבוה ל2 דקות, מנמיכים מהירות ל4 דקות ושוב מהירות גבוה ל2 דקות.
חשוב להקפיד על לישה ארוכה ועמוקה.
מניחים בקערה מכוסה לתפיחה ארוכה של שעה וחצי. קולעים חלות / לחמניות. מורחים בביצה טרופה ומפזרים שומשום לבן ושחור. אופים בחום של 180 מעלות כ־25 דקות
