חלה מתוקה לראש השנה / מאיה בן דהן

 

מצרכים

המתכון מתאים ל3 חלות
בתבנית עגולה קוטר 24

לבצק:
1 ק"ג קמח רובינפלד לבן
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
חצי כוס סוכר
רבע כוס דבש
רבע כוס שמן
2 1/4-2 כוסות מים
2 ביצים L

אופן ההכנה

-לקערת המיקסר מכניסים את החומרים
היבשים ומערבבים עם כף.
– מוסיפים את השמן, הדבש והביצים
ומתחילים ללוש במהירות איטית.
– מוסיפים את המים בהדרגה
עד לקבלת בצק רך ונעים.
– כמות המים עשויה להשתנות, יש להוסיף
מים בהדרגה עד למרקם בצק נוח.
– לשים את הבצק כ-10 דקות.
– מכדררים את הבצק לכדור יפה ומכניסים
לקערה משומנת מעט להתפחה של כשעה.
– מחלקים את הבצק לחתיכות של 55-60 גרם.
כל חתיכת בצק מכדררים לכדור חלק ואסתטי.
– מכסים את הכדורים במגבת וממתינים
כ- 5 דק’ לאחר מנוחה קצרה, מועכים
בעזרת כף היד כל כדור לצורת “פיתה" שטוחה.
– את ה"פיתות" מסדרים אחת על גבי השניה
בצורת עיגול לאורך כל היקף התבנית.
– מכסים ומתפיחים את החלות כשעה נוספת.
– בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
– לאחר ההתפחה, מברישים את החלות בביצה
טרופה ומכניסים לאפיה של כ 30-35 דק’
עד השחמה של החלה מכל הכיוונים.
– לאחר האפיה ניתן להבריש
את החלות בדבש מחומם.

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.