-לקערת המיקסר מכניסים את החומרים
היבשים ומערבבים עם כף.
– מוסיפים את השמן, הדבש והביצים
ומתחילים ללוש במהירות איטית.
– מוסיפים את המים בהדרגה
עד לקבלת בצק רך ונעים.
– כמות המים עשויה להשתנות, יש להוסיף
מים בהדרגה עד למרקם בצק נוח.
– לשים את הבצק כ-10 דקות.
– מכדררים את הבצק לכדור יפה ומכניסים
לקערה משומנת מעט להתפחה של כשעה.
– מחלקים את הבצק לחתיכות של 55-60 גרם.
כל חתיכת בצק מכדררים לכדור חלק ואסתטי.
– מכסים את הכדורים במגבת וממתינים
כ- 5 דק’ לאחר מנוחה קצרה, מועכים
בעזרת כף היד כל כדור לצורת “פיתה" שטוחה.
– את ה"פיתות" מסדרים אחת על גבי השניה
בצורת עיגול לאורך כל היקף התבנית.
– מכסים ומתפיחים את החלות כשעה נוספת.
– בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
– לאחר ההתפחה, מברישים את החלות בביצה
טרופה ומכניסים לאפיה של כ 30-35 דק’
עד השחמה של החלה מכל הכיוונים.
– לאחר האפיה ניתן להבריש
את החלות בדבש מחומם.