חלות // אושרית אברג'ל
מצרכים
לבצק
קילו קמח כוסמין לבן רובינפלד
5 כפות סוכר, 1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף אבקת אפיה
1 ביצה
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים חמימים (להכין עוד 1/4 כוס)
הכנה
מערבבים את היבשים היטב בסדר הזה: קמח, שמרים ואבקת אפיה, סוכר מערבבים, מלח מערבבים. יוצרים גומה
בקמח ומוסיפים ביצה, מים וחצי מכמות שמן.
מתחילים בלישה במהירות נמוכה, בתחילת הלישה הבצק צריך להיות דביק, במידת הצורך נוסיף עוד 1/4 כוס
מים. אחרי 5 דקות מוסיפים את יתרת השמן. ממשיכים לישה עד שמתקבל בצק רך ונעים כ 10- דקות לישה.
מכסים את הבצק ואחרי 5 דקות לשים שוב. מורחים מעט שמן מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה
ורבע.
מחלקים לכדורים,מרדדים כל כדור לעלה דק ומגלגלים לרולדה.קולעים חלות, לחמניות וכו׳ מתפיחים 45-60
דקות (עד להכפלת הנפח)
מערבבים ביצה, סילאן ומעט שמן ומורחים על הצורות, מפזרים שומשום. אופים בתנור שחומם מראש ל 190-
מעלות עד לקבלת צבע יפה, מוציאים ומניחים על רשת צינון.
חלות שומשום: אחרי שקלענו לחמניות/חלות טובלים במים חמימים ומעבירים לקערה מלאה בשומשום.
החלה צריכה להיות מצופה בשומשום מכל הכיוונים.
