FORGOT YOUR DETAILS?

לחם מחמצת // אושרית אברג'ל

מצרכים

לבצק
3 וחצי כוסות קמח מלא 80% רובינפלד
1/2 כפית שמרים יבשים
1 כפית גדושה מלח
1 כפית גדושה סוכר
כוס ו 3/4 - מים חמימים מעט

הכנה

מערבבים את השמרים, הסוכר והמים ומניחים ל 10- דקות מנוחה. בקערה רחבה מניחים את הקמח והמלח ומערבבים היטב. יוצקים את הנוזלים ומערבבים עם כף עץ עד להתחברות כל המרכיבים, הבצק צריך לצאת דביק. מנקים את השוליים ומכסים. אחרי 20 דקות מקפלים את הבצק 2 קיפולים. מרימים מהשוליים ומקפלים פנימה. מכסים ל 20- דקות ומקפלים את הבצק 2 סיבובים. מכסים לעוד 20 דקות, ושוב מקפלים ב 2 סיבובים. מכסים היטב ומכניסים למקרר ל- 20-24 שעות. מוציאים את הבצק מהמקרר לשעתיים מנוחה ומתחילים לעצב כיכר לחם. מכניסים תבנית )עדיפות לתבנית עמוקה( או סיר לתנור ומחממים ל 250- מעלות. מעבירים את הבצק למשטח מקומח )זה הזמן להוסיף תוספות שרוצים: זיתים, אגוזים וכו' (, ושוב מבצעים את שיטת הקיפול. מרימים מהשוליים, מקפלים פנימה ומעצבים לכיכר יפה מקומחת היטב )עגולה או אובלית(. מכינים משטח התפחה: על משטח יציב )קרש חיתוך/ קרטון קשיח/ מגש הפוך( מניחים נייר אפיה מקומח ומעבירים אליו את הלחם. מכסים להתפחה של 30-40 דקות. חורצים את הלחם בעזרת סכין חדה או מספריים ומעבירים את הלחם לתבנית/סיר בתנור )מגליצ׳ים עם הנייר אפיה, חשוב שהנייר יעטוף את צדי הלחם(, מניחים את הלחם בקצה התבנית כך שהוא נצמד לשוליים ומצד שני מצמידים תבנית עם מים רותחים )לייצר אדים באפיה( מכסים בנייר כסף ואופים 30 דקות. פותחים את הנייר כסף ומשחררים את הלחם כדי לתת לו אפיה אחידה גם בצדדים, לעוד כ 15- דקות. עד לקבלת גוון זהוב/שחום. מוציאים מהתנור ומניחים על רשת. ממתינים לפחות 40 דקות לפני שפורסים.

** ניתן להכין מקמח לבן ולשים כוס וחצי מים.

שעה וחצי

בינוני

מתכונים אחרונים

Read more +03 דצמבר 2020 By natangrunnfeld@gmail.com in מתכונים

חלות // אושרית אברג'ל

Read more +03 דצמבר 2020 By natangrunnfeld@gmail.com in מתכונים

פוקאצ׳ה נדירה // אושרית אברג'ל

Read more +03 דצמבר 2020 By natangrunnfeld@gmail.com in מתכונים

קיש בצלים ושקדים // אושרית אברג'ל

TOP
אנחנו זמינים בוואצ'אפ