לחמניות אצבע שוקולד

 

מצרכים

לבצק:
560 גר’ קמח חלה חיטה 80%
(4 כוסות)
כף שמרים יבשים
כפית מלח
חצי כוס סוכר
1 ביצה
240 מל’ חלב
(כוס)+חלב לפי הצורך
100 גר’ חמאה רכה
חתוכה לקוביות

מתחילים בהכנת סירופ סוכר:
כוס מים.
כוס סוכר.
מיץ מרבע לימון סחוט.
מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים כ5 דק’.
מצננים ושומרים במקרר.

מכינים אצבעות שוקולד:
– מכניסים ממרח שוקולד שאוהבים
לשק זילוף ומזלפים 10-11 פסים
באורך 11 ס”מ על גבי נייר אפייה
מכניסים למקפיא לילה.

אופן ההכנה

– בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים
את כל החומרים מלבד החמאה הרכה.
– לשים כדקה ומוסיפים בהדרגה את החמאה
הרכה ולשים כ-12 דקות אם הבצק יבש מוסיפים
כף חלב כל פעם עד לקבלת בצק חלק ומעבירים
לקערה משומנת ומכסים בניילון נצמד ומגבת.
– מכניסים ל-10 שעות למקרר.
– עובדים עם בצק קר.
– מחלקים את הבצק ל10-11 כדורים שווים.
– מרדדים כל כדור לאליפסה ארוכה יותר
מהאצבעות שוקולד שזילפנו.
מניחים אצבע שוקולד קפואה במרכז הבצק.
– סוגרים את הבצק מכל הצדדים.
– מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
– מרססים היטב כל לחמנייה במים.
– מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית תנור
מכניסים את הלחמניות להתפחה בתנור כבוי
עד להכפלת הנפח.
– מחממים תנור ל180 מעלות.
– אופים את הלחמניות כ15-20 דקות עד להזהבה.
– מוציאים מהתנור ומברישם בסירופ סוכר
בנדיבות ואוכלים חמים וטעים.

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.