FORGOT YOUR DETAILS?

לחמניות כעכים // מורן פינטו

צילום: שי אפגין
סטיילינג: נועה קרניק

מצרכים

1 קילו קמח כוסמין 80% של רובינפלד
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
חצי כוס שמן
1 ביצה
2 כוסות מדויקות של מים
1 כף מלח שטוחה

לפיזור:
תערובת בייגל

הכנה

אופן ההכנה:
מניחים במיקסר את כל החומרים מלבד המלח.
לשים יחד לבצק במשך כ-10 דקות.
מוסיפים את המלח ולשים עוד 4 דקות.
מכסים ומתפיחים.
מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים וכל חלק ל-8 כדורים.
מגלגלים כל חלק לנחש ארוך.
יוצרים מנחש הבצק את האות ע' (בכתיב).
מלפפים את החלק העליון שנשאר על הטבעת שנוצרה ואז את החלק השני.
מסיימים את הקצה בתחתית העיגול.
מניחים בתבנית תנור מרופדת בנייר אפייה ומתפיחים לעוד 30 דקות.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים את תערובת הבייגל.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

15 דקות

בינוני

TOP