לחמניות שום עסיסי
– בקערת מיקסר מניחים את כל החומרים מלבד השמן לשים כדקה.
– מוסיפים את השמן בהדרגה ולשים 10-12 דק’
– לבצק חלק ונעים (אם הבצק יבש מוסיפים
כף מים כל פעם עד לקבלת בצק חלק).
– מעבירים לקערה משומנת משמנים מעט
את הבצק למעלה.
– מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.
– מחלקים את הבצק ל-11 כדורים שווים.
– מרדדים כל חלק לאליפסה מגלגלים לגליל הדוק
או מהדקים קצוות הייטב.
– מסדרים על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
– מורחים בתערובת השמן שום מפזרים מעל מלח
גס ומניחים קערת מים רותחים בתחתית התנור.
– מכניסים להתפחה בתנור כבוי עד להכפלת הנפח
– מוציאים מהתנור.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– אופים כ15-18 דקות.
– מוציאים ומברישים שוב בתערובת השמן שום
– אוכלים חמים וטעים.