שכחת את פרטיך?

חלות מקמח מלא 80%

מצרכים

1 כף מלח (שלא יגע בשמרים)
1 ק"ג קמח חיטה 80% רובינפלד / קמח כוסמין 70% רובינפלד
1/2 כוס סוכר
1 כף שמרים יבשים
1 כף משפר אפיה רובינפלד
כ- 1/2 2 כוסות מים פושרים
1/2 כוס שמן

הכנה

ללוש את כל החומרים בקערה 6-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד רך ולא דביק . להתפיח כ-שעה תלוי בעונת השנה בחורף אורך יותר זמן בקיץ פחות עד שהבצק מכפיל את נפחו לקלוע חלות או לקרוץ לחמניות. למרוח ביצה+ שומשום / פרג /קווקר וכו', להתפיח שנית עד הכפלה לאפות בתנור שחומם מראש על 180 מעלות כ-25 דקות. מומלץ לאפות 10 דקות ראשונות על 200 מעלות ואחר כך להוריד ל180 מעלות ל1/4 שעה כך מתקבל המאפה אפוי גם מבפנים. למתכון זה אפשר להשתמש בקמח מלא 80%, קמח כוסמין, וקמח לבן

שעה וחצי

בינוני

מתכונים אחרונים

למעלה