שכחת את פרטיך?

פאי בטטות ובצל סגול בהקרמה

מצרכים

לבצק הפאי:
½ 2 כוסות קמח מלא 80% רובינפלד
½ כפית מלח
½ כוס שמן
½ (או יותר) כוס מים
2 כפות סוכר דמררה (עדיף בהיר)

למילוי:
2 בטטות בינוניות
1 בצל סגול גדול פרוס לפרוסות
1/3 – ½ כוס שמן זית או שמן קנולה

להקרמה:
1 מיכל שמנת מתוקה או ¾ כוס חלב
2 ביצים
2 כפות גדושות קמח מלא 80% רובינפלד
קורט מלח
קורט פלפל שחור גרוס

הכנה

לערבב את כל חומרי הבצק וללוש לבצק נעים ולא דביק. לרדד ולשטוח בתבנית בינונית מלבנית או עגולה קוטר 26 מרופדת בניר אפיה. להעלות מהבצק שוליים קטנות מסביב התבנית. להכניס למקרר. לקלף ולחתוך את הבטטות לפרוסות בעובי 1 ס"מ ואת הבצל לחתוך לפרוסות. לזלף שמן מעל ולסדר בתבנית על ניר אפיה. לאפות 20 דקות להתרככות הירקות. מערבבים היטב את כל החומרים להקרמה מסדרים את הירקות על הבצק שבתבנית. יוצקים מעל את התערובת להקרמה ואופים בחום 180 לחצי שעה.

שעה וחצי

בינוני

מתכונים אחרונים

למעלה
אנחנו זמינים בוואצ'אפ