FORGOT YOUR DETAILS?

עוגת שמרים במלית גבינה//ד. פוקס

סגנון: ל. לנדא
צילום: ד. קאליש

מצרכים

לבצק
500 גרם קמח כוסמין 80% של רובינפלד
100 גרם סוכר- 2/3 כוס
150 גרם חלב- 3/4 כוס
2 ביצים
10 גרם שמרים יבשים- כף שטוחה
100 גרם חמאה רכה. חתוכה לקוביות קטנות
5 גרם מלח- חצי כפית
למילית גבינה צימוקים
750 גרם גבינה לבנה- 9%-או 5%
2 שמנת חמוצה
250 גרם סוכר- כמעט 2 כוסות
2 ביצים
100 גרם צימוקים בדוקים ונקיים -לבחירה
כפית מחית וניל איכותית או 2 שקיות סוכר וניל
4 כפות קמח

הכנה

נכין את הבצק
נשים בקערת המיקסר חלב וביצים, ונערבב. נוסיף קמח, שמרים וסוכר, ונתחיל ללוש עם וו הקיי
נעצור אחרי דקה ונוסיף מלח וחמאה רכה חתוכה לקוביות קטנות.
נמשיך ללוש עוד 10 דקות עד לקבלת בצק חלק,
לא דביק, נעים לעבודה. נכדרר את הבצק ונניח להתפחה כשעתיים. עדיף לילה במקרר.
נכין את המלית נערבב בקערה גבינה ושמנת חמוצה, נעביר למגבת נקיה או חיתול טטרה,
ונניח על מסננת שעומדת על גבי קערה, למשך 4 שעות. בזמן הזה הגבינה עוברת סינון.
המים שבתוכה ניגרים אל הקערה. ואנו נקבל גבינה קשה, יציבה. שלא "בורחת" מהבצק.
לאחר 4 שעות נעביר את הגבינה היציבה לקערה. נוסיף סוכר, וניל, צימוקים בדוקים, ביצים וקמח.
נערבב לתערובת אחידה.
נרפד 4 תבניות אינגליש קייק קצרות בניר אפיה, נחלק את מסת הגבינה בין התבניות,
ניישר ונקפיא למספר שעות. נעביר את הבצק למשטח עבודה. נחלק ל-4 חלקים שווים.
נרדד כל חתיכת בצק לעלה מלבני ברוחב התבנית אינגליש, ובאורך 30 ס"מ.
נוציא את הגבינה הקפואה, נקלף ממנה את הניר ונמקם אותה בשליש המרכזי של הבצק.
נעטוף אותה בבצק מ2 הכיוונים ונניח אותה כשהתפר כלפי מטה, בתוך תבנית האינגליש קייק.
אפשר גם לאפות בתבנית תנור על גבי ניר אפיה.
לחילופין, ניתן גם להכין מקלעת בדרך הזו. מניחים את הגבינה הקפואה בשליש האמצעי.
בצד ימין ובצד שמאל חורצים בבצק רצועות אלכסוניות בעובי 2 ס"מ, ומצפים את הגבינה.
פעם ברצועה מימין ופעם ברצועה משמאל.
נתפיח בטמפרטורת החדר כחצי שעה. בינתיים נחמם תנור ל180 מעלות,
נבריש את העוגות בביצה טרופה. ונאפה עד להשחמה כ30 דקות.
לפני ההגשה מפדרים באבקת סוכר.
העוגה מעולה בהקפאה.

3 שעות

קל

TOP