כפתורים מתחלפים הקליקו לקבלת הסביבון, והתחילו לשחק! >

עוגת שמרים שוקולד קרמבו / מאיה בן דהן

 

מצרכים

מתכון לעוגה אחת גדולה בקליעת 4 רצועות או 2 עוגות בתבנית אינגליש קייק חד"פ.

לבצק:
500 גרם קמח רובינפלד לבן
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
מיכל שמנת חמוצה (200 גרם)
40 מ"ל חלב
ביצה L
100 גרם חמאה קרה
חתוכה לקוביות

למילוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם חמאה רכה מאוד
3/4 כוס אבקת סוכר
3 כפות קקאו
6 יחידות קרמבו

להכנת הסירופ:
להביא לרתיחה כוס סוכר + כוס מים

אופן ההכנה

– מכניסים לקערת המיקסר קמח, שמרים,
סוכר ומלח ומערבבים.
– מפעילים את וו הלישה על מהירות נמוכה
ומוסיפים את החלב, השמנת החמוצה והביצה.
– מוסיפים את קוביות החמאה בהדרגה אחת
אחת עד להטמעה.
– לשים את הבצק כ-10 דק.
– מכדררים את הבצק לכדור יפה
ומכניסים אותו לקערה משומנת מעט.
– מכסים את הקערה ומכניסים למקרר להתפחה
של לילה (או שעה – שעה וחצי בטמפ' החדר).
– מכינים את המילוי: מערבבים את כל חומרי
המילוי, למעט הקרמבו, בקערה עד לקבלת
מרקם אחיד ונוח למריחה.
– מחלקים את הבצק לשני חלקים שווים
כל חלק מרדדים למלבן דק.
– מורחים על כל מלבן חצי ממילוי השוקולד.
– מפרידים את הקרמבו מהעוגיה ומניחים
על כל מלבן חצי מכמות הקרמבו ומורחים
קלות על השוקולד. את העוגיות שוברים
לחתיכות קטנות ומפזרים גם אותן.
– מגלגלים כל מלבן לרולדה, חוצים אותה
באמצע לאורך לשני חלקים וקולעים
את העוגה מ-4 הרצועות שנוצרו.
– מכניסים את העוגה לתבנית מלבנית בגודל
המתאים ומתפיחים כשעה.
– מחממים תנור ל 165 מעלות ולאחר שהעוגה
תפחה, מברישים אותה בביצה טרופה ומכניסים
לאפיה של כ 40-45 דקות עד השחמה יפה.
– מוציאים את העוגה מהתנור ומברישים אותה
בסירופ סוכר .

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.