FORGOT YOUR DETAILS?

פוקאצ׳ה נדירה // אושרית אברג'ל

מצרכים

לבצק
קילו קמח לבן רובינפלד
2 כפות סוכר
1 כפית משפר אפיה רובינפלד
2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס שמן זית
1 כף מלח
3 וחצי כוסות מים פושרים ( כוס מדידה 250ml מ"ל )

הכנה

בקערת מיקסר מניחים את הקמח, הסוכר, השמרים ומערבבים היטב מוסיפים שמן ומים ומתחילים ללוש ומוסיפים מלח, לשים היטב כ 10 דקות. עוברים ללוש ביד בשיטה של קיפול לישה של כ 5- דקות. מכסים ומתפיחים 30 דקות. מורידים את הבצק ולשים 2 דקות בתנועות קיפול )מרימים את השוליים של הבצק ומניחים ושוב..( ומתפיחים עוד כ 40- דקות, עד להכפלת הנפח. מדליקים תנור לחום 250 מעלות, מחלקים את הבצק לכדורים, עובדים עם משטח מקומח היטב וידיים משומנות. מחלקים את הבצק לכדורים לפי הגודל הרצוי, ופותחים עם קמח כל כדור לפוקאצ׳ה, משאירים שוליים עבים!

לפוקאצ׳ה: מזלפים שמן זית בנדיבות, מניחים פרוסות שום דקות, רוזמרין, בזיליקום מלח גס ופלפל שחור גרוס, או כל תוספת שבא לכם!! מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה ומתפיחים 10 דקות. אופים בתנור שחומם מראש עד לקבלת גוון זהוב/קרמל

שעה וחצי

בינוני

מתכונים אחרונים

Read more +19 ספטמבר 2021 By rivki in Uncategorized

נאמן למקור

Read more +12 מאי 2021 By natangrunnfeld@gmail.com in מתכונים

קיש ברוקולי // מורן פינטו

Read more +12 מאי 2021 By natangrunnfeld@gmail.com in מתכונים

גביניות // מורן פינטו

TOP