FORGOT YOUR DETAILS?

קיש אנטיפסטי וגבינות// עטרה ז'ורנו

צילום: שלום בוגנים
סטיילינג: אליהו בכר

מצרכים

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח חיטה 80% רובינפלד.
100 גרם חמאה.
1 כפית מלח.
1/2 חבילה שמנת חמוצה 15%.

לאנטיפסטי:
2 בטטות.
1 חציל.
2 גמבות בצבע אדום.
2 גמבות בצבע צהוב.
1 בצל בצבע לבן.
1 בצל בצבע סגול.
מכל שמנת מתוקה.(250 מ״ל)
150 גרם גבינה בולגרית.
3 כפות כוסברה טריה.
מלח
פלפל שחור גרוס.

הכנה

אופן ההכנה:
1. לבצק: במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה,
השמנת חמוצה והמלח עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.
2. עוטפים בנילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2-3 ס״מ ומרפדים בו את התבנית.
חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס,
על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה.
4. להכנת האנטיפסטי: מחממים תנור ל-180 מעלות
וחותכים לפרוסות את הבטטות, החציל, הבצלים,
והגמבות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל ואופים כ-25 דקות עד שהירקות מתרככות.
4. להכנת המלית: מערבבים בקערה קטנה, השמנת והכוסברה והתבלינים לתערובת אחידה.
מוסיפה את הירקות לבלילת המלית ומערבבת בעדינות על מנת שהירקות לא ימעכו.
7. מרכיבים את הקיש: יוצקים את בלילת הקיש ומעל מגרדים את הגבינה הבולגרית.
8. אופים את הקיש בין 30-35 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה

שעה

כל אחד יכול

TOP