FORGOT YOUR DETAILS?

קיש בטטה מושלם// עטרה ז'ורנו

סגנון: ל. לנדא
צילום: ד. קאליש

מצרכים

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח חיטה 80% רובינפלד.
100 גרם חמאה.
1 כפית מלח.
1/2 חבילה שמנת חמוצה 15%.

למלית:
3 בטטות.
250 מ״ל שמנת מתוקה.
100 גרם מקלות שקדים.
3 כפות כוסברה טריה.
מלח
פלפל שחור גרוס.

הכנה

אופן הכנת הבצק:
1. במיקסר עם וו גיטרה, מערבבים במהירות איטית
את הקמח, החמאה, השמנת חמוצה והמלח עד לקבלת בצק בעל מרקם אחיד.
2. עוטפים בנילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר לחצי שעה.
3. מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2-3 ס״מ ומרפדים בו את התבנית.
חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס,
על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה.
4. להכנת הבטטות: מחממים תנור ל-180 מעלות
חותכים את הבטטות לקוביות בעובי 1-2 ס״מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
5. אופים 20-25 דקות עד שהבטטות מתרככות.
מסננים את השמן מהבטטות ומצננים לטמפרטורת החדר.
6.להכנת המלית: מערבבים בקערה קטנה את השמנת, הכוסברה והתבלינים לתערובת אחידה.
7. מרכיבים את הקיש: מסדרים את קוביות הבטטה על בצק הקיש ומעל יוצקים את מלית השמנת.
מפזרים מקלות שקדים בצורה חופשית.
8. אופים את הקיש בין 30-35 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.

שעה

כל אחד יכול

TOP