FORGOT YOUR DETAILS?

כתר לחמניות חגיגי // מורן פינטו

צילום: שי אפגין
סטיילינג: נועה קרניק

מצרכים

לבצק
100 גר חמאה
1.5 כוסות קמח
קמצוץ מלח
רבע כוס מי קרח

למלית:
800 גר ברוקולי קפוא שהופשר מסונן היטב
1 בצל לבן גדול
3 ביצים
240 מל שמנת מתוקה
מלח
פלפל
קמצוץ אגוז מוסקט

לפיזור:
מלח גס

הכנה

אופן ההכנה:
שמים במיקסר: קמח, שמרים, סוכר ושמן ומעבדים במשך דקה אחת.
מוסיפים את המים בפעם אחת ולשים כ-10 דקות.
מוסיפים כף מלח ולשים עוד 2 דקות יחד.
מכסים ומתפיחים עד שמכפיל את הנפח.
מכסים תבנית בנייר אפייה.
מניחים במרכז רינג בגודל הרצוי.
מגלגלים כדורי בצק בגודל של כ-15 גרם כל אחד.
מסדרים את כדורי הבצק מסביב לרינג בעיגול ואחר כך בסיבוב נוסף מסביב.
מכסים ומתפיחים שוב.
מורחים בביצה טרופה ומפזרים מלח גס.
אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות עד שהכל זהוב מ-2 הצדדים.
כשמוציאים בסיום האפייה, מיד מזלפים שמן זית מעל.
מפזרים מעל תערובת של שום טרי עם פטרוזיליה קצוצה דק.
במרכז החלה (היכן שהיה הרינג) אפשר להניח קערית עם מתבל ולהגיש לשולחן.

שעה ורבע

בינוני

TOP