קיש ברוקולי // מורן פינטו
מצרכים
לבצק
100 גר חמאה
1.5 כוסות קמח
קמצוץ מלח
רבע כוס מי קרח
למלית:
800 גר ברוקולי קפוא שהופשר מסונן היטב
1 בצל לבן גדול
3 ביצים
240 מל שמנת מתוקה
מלח
פלפל
קמצוץ אגוז מוסקט
הכנה
במעבד מזון שמים את מרכיבי הבצק ומעבדים עד קבלת בצק אחיד וכדורי עוטפים את הבצק בנילון נצמד ומקררים כ30 דק קוצצים את הבצל ואת פרחי הברוקולי חותכים במחבת ממסים מעט חמאה ומטגנים את הבצל עד הזהבה מוסיפים את הברוקולי ומערבבים יחד עד שמאבדים את הנוזלים מעבירים לקערה ומערבבים עם שמנת ביצים ותיבול חוזרים לבצק: מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לעובי של חצי ס"מ מניחים על תבנית קיש ומסדרים בשוליים את הבצק מחוררים בעזרת מזלג את הבצק במרכז שופכים את המלית של הברוקולי מעל ואופים בתנור שחומם צראש ל180 מעלות כ50 דק
