FORGOT YOUR DETAILS?

קלצ'ונה גבינות עסיסית// עטרה ז'ורנו

סגנון: ל. לנדא
צילום: ד. קאליש

מצרכים

מצרכים לבצק:
3.5 כוסות קמח כוסמין 80% רובינפלד.
3 כפות סוכר.
כף שמרים.
כוס מים פושרים.
1/2 כוס שמן.
כפית מלח.

למלית:
250 גרם גבינה בולגרית.
250 גרם גבינת מוצרלה.
5 כפות גדושות עגבניות מיובשות.
ככוס זיתים שחורים טבעות.
5 כפות ממרח פסטו.

לציפוי:
מים.
שומשום.
פרג.

הכנה

אופן ההכנה
1. במיקסר עם וו לישה מוסיפים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים כ-2 דקות.
2. מוסיפים את המים והשמן ולשים כ-3 דקות במהירות איטית.
3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות על מהירות איטית.
4. יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
1. בקערה מערבבים את כל חומרי המלית.
2. לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 130 גרם.
3. עובדים על משטח מקומח ובעזרת מערוך מרדדים לעלה דק וארוך.
את המלית מניחים בשליש התחתון צמוד לשוליים כ-3 כפות מהמלית ומגלגלים לרצועה,
ומלפפים כל רצועה לצורת לב.
4. מורחים על הקלצ'ונה מים ומפזרים מעל שומשום ופרג ומניחים על תבנית אפיה.
5. אופים כ-25 דקות על חום של 200 מעלות עד שהם שחומים היטב.

שעה וחצי

בינונית

TOP