חלת מפתח
/ אושרית אברג'ל
מצרכים:
הכמויות מתייחסות לכוס מדידה 250ml
1 קילו קמח לבן/ כוסמין לבן של קמח רובינפלד
5 כפות סוכר
1 כף מלח
2 כפות שמרים יבשים
1 כף אבקת אפיה
1 ביצה
3/4 כוס שמן
2 כוסות מים חמימים
(להכין עוד 1/4 כוס)
הכנה
מערבבים את היבשים היטב בסדר הזה: קמח, שמרים ואבקת אפיה,
סוכר מערבבים, מלח מערבבים. יוצרים גומה בקמח ומוסיפים ביצה,
מים וחצי מכמות שמן.מתחילים בלישה במהירות נמוכה, בתחילת הלישה
הבצק צריך להיות דביק, במידת הצורך נוסיף עוד 1/4 כוס מים. אחרי 5 דקות
מוסיפים את יתרת השמן. ממשיכים לישה עד שמתקבל בצק רך ונעים
כ-10 דקות לישה. מכסים את הבצק ואחרי 5 דקות לשים שוב.
מורחים מעט שמן מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח, כשעה ורבע.
מחלקים לכדורים,מרדדים כל כדור לעלה דק ומגלגלים לרולדה.
קולעים חלות, לחמניות וכו׳ מתפיחים 45-60 דקות (עד להכפלת הנפח)
מערבבים ביצה, סילאן ומעט שמן ומורחים על הצורות, מפזרים שומשום.
אופים בתנור שחומם מראש ל 190 עד לקבלת צבע יפה, מוציאים ומניחים
על רשת צינון.
חלות שומשום: אחרי שקלענו לחמניות/חלות לטבול במים חמימים ולהעביר
לקערה מלאה בשומשום. החלה צריכה להיות מצופה בשומשום מכל הכיוונים.