חלה מתוקה עגולה, עם חור בשביל כלי לדבש.
יפה, מרשימה, וחגיגית.
הכמויות מתאימות ל-3 חלות, בתבנית עגולה 24 ס"מ.
לבצק:
2 כפות שמרים יבשים
כף מלח
חצי כוס סוכר
רבע כוס דבש
רבע כוס שמן
2 1/4-2 כוסות מים
2 ביצים L
– לקערת המיקסר מכניסים את החומרים היבשים ומערבבים עם כף.
– מוסיפים את השמן, הדבש והביצים ומתחילים ללוש במהירות איטית.
– מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת בצק רך ונעים.
– כמות המים עשויה להשתנות, יש להוסיף מים בהדרגה עד למרקם בצק נוח.
– לשים את הבצק כ-10 דקות.
– מכדררים את הבצק לכדור יפה ומכניסים לקערה משומנת מעט להתפחה של כשעה.
– מחלקים את הבצק לחתיכות של 55-60 גרם. כל חתיכת בצק מכדררים לכדור חלק ואסתטי.
– מכסים את הכדורים במגבת וממתינים כ- 5 דק’. לאחר מנוחה קצרה, מועכים בעזרת כף היד כל כדור לצורת “פיתה" שטוחה.
– את ה"פיתות" מסדרים אחת על גבי השניה בצורת עיגול לאורך כל היקף התבנית.
– מכסים ומתפיחים את החלות כשעה נוספת.
– בינתיים מחממים תנור ל 180 מעלות.
– לאחר ההתפחה, מברישים את החלות בביצה טרופה ומכניסים לאפיה של כ 30-35 דק’ עד השחמה של החלה מכל הכיוונים.
– לאחר האפיה ניתן להבריש את החלות בדבש מחומם.
אהבתם? תחמשו!
אהבתם את המתכון? אל תשמרו אותו לעצמכם. שתפו!
חפשו אותנו ב
לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:
פרוג50
הקופון מקנה את ההטבות הבאות:
הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.
הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.
הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.