מכינים את הבצק:
1.לשים במיקסר את כל הרכיבים פרט למים במהירות איטית.
2.מוסיפים את המים תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק חלק וקצת דביק למשך 10 דקות.
3. משמנים היטב את הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח ,
4. מחלקים את הבצק ל-6-8 כדורים.
משמנים אותם ומכסים בניילון או בנייר אפייה
ומתפיחים עוד חצי שעה.
מכינים את המלית:
5. מערבבים את כל חומרי המלית.
יוצרים את הבייגל’ה:
6.מחממים תנור ל 200 מעלות.
7.ממלאים תבנית אינגליש קייק מאורכת במים. וצלחת עם השומשום.
8. מרדדים כל כדור למלבן מאורך בעובי 8 ס”מ ואורך 20 ס”מ.
9.מסדרים פס צר של מלית גבינה לכל אורך הבצק אך לא עד הסוף, משאירים חצי ס”מ ריק מכל צד.
10.מקפלים את שתי הקצוות הריקים מכל צד.
- מקפלים את הבצק לאורכו על המלית ומגלגלים וסוגרים היטב את הבצק.
12.טובלים את הבצק במים במהירות ומיד מצפים בשומשום.
ניתן להשאיר את הבצק בצורת מקל או ליצור בייגל.
ממשיכים להכין באותה צורה את כל כדורי הבצק.
13.אופים למשך 20-25 דקות, עד הזהבה מלאה.
.