אופן ההכנה:
– מערבבים את השומשום והמלח בקערת מיקסר
עם וו לישה מניחים קמח ,שמרים משפר אפייה
מלח סילאן ו2 כוסות מים ומערבלים לאיחוד.
– מוסיפים שמן וממשיכים ללוש מוסיפים את
יתרת המים בהדרגה רק עד לקבלת בצק רך
ומעט דביק
– לשים כ12-15 דקות מעבירים לקערה משומנת
– מכסים ונותנים מנוחה של שעה
– מחממים תנור ל220 מעלות
– מחלקים את הבצק ל10 כדורים שווים במשקל
160 גר בערך
– מקמחים מעט את הכדורים מכסים ונותנים
מנוחה של חצי שעה
– פותחים כל כדור מהמרכז תוך כדי מתיחה
בעדינות עד לקבלת אליפסה ארוכה
– טובלים במים ואז בשומשום משני הצדדים
ומותחים שוב את הבצק
– מניחים על גבי תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה
במרווחים (תצטרכו 2 תבניות סטנדרטיות)
– אופים ב220 מעלות 15-20 דקות עד הזהבה
– מוציאים מהתנור ומברישים בשמן זית
אוכלים עם מתבלים/שמן זית ובלסמי