לוגו רובינפלד

חלות לשבת (אושרית אברג'ל)

 

מצרכים

כף מלח ( 20 גר')
אריזת קמח כוסמין לבן רובינפלד (1 ק"ג)
5 כפות סוכר ( 60 גר')

2 כפות שמרים יבשים ( 20 גר')
כף אבקת אפיה ( 10 גר')
ביצה ( 55 גר')
3/4  כוס שמן ( 150 גר')

2 כוסות מים חמימים ( 480 גר')

לציפוי:

ביצה +סילאן + שמן

שומשום לפיזור

אופן ההכנה

1.מערבבים את הרכיבים היבשים היטב בסדר הזה: קמח, שמרים ,אבקת אפיה, סוכר, מלח

2.יוצרים גומה בקמח ומוסיפים ביצה, מים וחצי מכמות השמן.

3.לשים במהירות נמוכה למשך 5 דקות , בתחילת הלישה הבצק צריך להיות דביק, במידת הצורך נוסיף עוד 1/4 כוס מים.

4. אחרי 5 דקות מוסיפים את יתרת השמן. לשים עד שמתקבל בצק רך ונעים למשך 10- דקות.

5.מכסים את הבצק ואחרי 5 דקות לשים שוב.

6.מורחים מעט שמן מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח,

7.מחלקים את הבצק לכדורים, מרדדים כל כדור לעלה דק ומגלגלים לרצועה.

  1. קולעים חלות

9.מתפיחים כ-45-60 דקות

10.מערבבים ביצה, סילאן ומעט שמן ומברישים את  החלות, מפזרים שומשום מעל.

  1. מחממים תנור ל 190מעלות ואופים עד להשחמה מלאה,

מוציאים ומניחים על רשת צינון.

 

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.