חלת מפתח אורירית / שרה שבבו

 

מצרכים

לבצק:
קילו קמח רובינפלד כוסמין לבן
או קמח רובינפלד חיטה 80% מיוחד לחלה
2 כפות שמרים
3 כפות פודינג
3/4 כוס סוכר
1/4 כפית מלח
2 ביצים
3/4 כוס שמן
3 כוסות מים

לציפוי:
שומשום

לסירופ סוכר:
1 כוס סוכר
1 כוס מים
2 כפות דבש
מיץ מחצי לימון

אופן ההכנה

– מניחים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק.
– לשים במשך רבע שעה עד לבצק גמיש ונוח.
– משמנים מעט את הבצק ומכסים.
– מניחים להתפחה כשעה ועד להכפלת הנפח.
– ליצירת חלת מפתח נחלק מהבצק כדורים
במשקל 50 גרם ונותיר בצק גם לצמה ארוכה
שתיהיה באורך ⅔ מהתבנית.
– מסדרים בתבנית מרופדת.
– מרטיבים חצי מכמות הכדורים בכלי מים
ומצפים בשומשום
– נותנים התפחה נוספת 20 דקות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות
עד שמזהיב.

לסירופ:
– מחממים בסיר שמים סוכר, מים, דבש ולימון
עד להמסת הסוכר.
– מברישים את החלה בסירופ בנדיבות ונהנים.

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.