מתכון לחלת מפתח עסיסית זה מציג גישה מיוחדת ליצירת חלות מורכבות ויפהפיות. החלה מורכבת משילוב של צמה מפוארת עם רולים רכים ועסיסיים שיוצרים מראה מרשים במיוחד. הבצק עשיר ורך בזכות השילוב של קמח החלה המיוחד של רובינפלד עם שמן זית איכותי.
הטכניקה הייחודית כוללת חלוקה מדויקת של הבצק לגדלים שונים. הצמה נקלעת מארבע רצועות ליצירת מראה מפואר. הרולים מעובדים בקפידה ומתפחים בנפרד לקבלת טקסטורה מושלמת. השיניים הקטנות מוסיפות פרט דקורטיבי חמוד. אפשר לתת לילדים להשתתף בהכנת השיניים.
מתכון לחלת מפתח עסיסית מתאים לשבתות מיוחדות וחגים חגיגיים. התוצאה היא חלה רכה ועסיסית במיוחד עם מראה מקצועי. החלה נשארת טרייה ורכה לזמן רב ומתאימה לכל המשפחה. זהו מתכון מתקדם שיהפוך את שולחן השבת למיוחד ומרשים.
– מניחים כל החומרים בקערה מלבד השמן
ולשים עד לאיחוד.
– מוסיפים שמן ולשים עוד כ-10 דקות.
– מכסים ומתפיחים (אפשר לילה במקרר)
– מחלקים את הבצק ל-4 חלקים 90 גר’.
– בנוסף 3 חלקים ל- 140 גר’.
– מהבצק שנותר יוצרים שיניים למפתח.
– קולעים צמה מ-4 רצועות (אם רוצים טובלים
במים עם פרג/שומשום 90 גרם)
– את 3 החלקים מעבדים לגליל ומרדדים לרצועה.
– מגלגלים לרול וחוצים ל-2 חתיכות.
התוצאה צריכה להיות שנקבל 6 חצאי רול.
– מתפיחים את הרולים למשך כ-30 דק’.
– אופים ב-180 מעלות 20-25 דקות.
לצפייה במתכון לחלת מפתח עסיסית ביוטיוב >>
Media error: Format(s) not supported or source(s) not found
הורד קובץ: https://rubinfeld.co.il/wp-content/uploads/2025/04/WhatsApp-Video-2025-04-22-at-16.05.33-1.mp4?_=1