מחממים תנור ל220 מעלות ומכניסים לתוכו סיר יצוק ריק
שופכים לקערה גדולה את המים השמרים והסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית
לאחר 10 דקות מוסיפים לקערה את הקמח והמלח
ומערבבים את המרכיבים יחד באמצעות כף עץ עד לאיחוד
מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים
מקמחים את. השיש בנדיבות (הבצק דביק)
מניחים מעל הקמח את הבצק הופכים אותו לכדור בעזרת קויפול 4 קצוות כלפי פנים (מודגם בסרטון)
הופכים את הכדור כך שהקיפולים כלפי מטה
מערבבים זרעים וגרעינים שאוהבים (שומשום זרעי פשתן קצח פרג)ושופכים על השיש
מרטיבים את הבצק במעט מים בעזרת כפות הידיים או שפריצר ומגלגלים את הכדור על תערובת הזרעים כך שיצופה מסביב
מוצאים את הסיר החם מהתנור מכניסים אליו בזהירות את הבצק ומכסים
מכניסים חזרה לתנור ואופים 40 דקות
לקראסט מושלם מכניסים לאפיה נוספת ללא כיסוי ל 5 דקות נוספות