FORGOT YOUR DETAILS?

פיצה סלק// עטרה ז'ורנו

סגנון: ל. לנדא
צילום: ד. קאליש

מצרכים

מצרכים לבצק:
קילו קמח כוסמין 80% רובינפלד.
1/2 כוס סוכר.
2 כוסות ורבע מים פושרים.
4 כפיות שמרים.
1 ביצה.
3/4 כוס שמן.
1 כף מלח.

לרוטב הפיצה:
מרכיבים:
100 גרם חמאה.
500 מ״ל שמנת מתוקה.
5 שיני שום.
מלח.
פלפל שחור.
אגוז מוסקט.
250 גרם גבינת מוצרלה.
1 כדור מוצרלה פרסקה.
3 סלקים בינוניים פרוסים דק.
עלי תימין.

הכנה

אופן ההכנה:
1. במיקסר עם וו לישה מוסיפים את הקמח, השמרים והסוכר ומערבבים כ-2 דקות.
2. מוסיפים את המים,השמן והביצה ולשים כ-3 דקות במהירות איטית.
3. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עוד כ-8 דקות על מהירות איטית.
4. יוצרים כדור מהבצק, מכסים ומניחים לתפיחה עד להכפלת הנפח.
1. ממיסים חמאה בסיר קטן מעל להבה נמוכה, מוסיפים את שיני השום הקצוצות ומטגנים קלות.
מוסיפים את השמנת המתוקה והתבלינים ומבשלים כ-5 דקות תוך כדי ערבוב עד שמתקבל קרם חלק וסמיך.
2. מרדדים את כדור הבצק ל-4 חלקים עיגולים בקוטר של 28 ס״מ.
מניחים את עיגולי הבצק על נייר אפיה ומשאירים כ-3 ס״מ של שולי בצק.
מורחים על כל עיגול בצק 1/4 מכמות רוטב השמנת.
3. מעל הרוטב מפזרים גבינת מוצרלה מגורדת ופרוסות הסלק.
מעל הסלק מפזרים כ-1/4 מגבינת המוצרלה פרסקה ועלי התימין.
4. אופים את הפיצות כ-20 דקות על חום של 200 מעלות עד שהשוליים תפוחים ושחומים.

שעתיים

בינונית

TOP