– לקערת המיקסר מכניסים קמח, שמרים וסוכר
ומערבבים עם כף.
– מוסיפים חצי כוס שמן ומפעילים את וו
הלישה על מהירות נמוכה.
– תוך כדי לישה מוסיפים את המים בהדרגה עד
לקבלת בצק רך מאוד, מעט דביק אך לא נוזלי מדי
(מתחילים מ-2.5 כוסות ובמידת הצורך מוסיפים
עוד בהדרגה, לא את כל הכמות בבת אחת).
– לשים את הבצק כ-10 דקות.
– מכדררים את הבצק לכדור יפה ומניחים בקערה
משומנת מעט להתפחה של כשעה – שעה וחצי
עד הכפלת הנפח.
– מחלקים את הבצק לכ-17 חתיכות של 100 גר’ כל אחת.
– מכדררים את החתיכות לכדורים יפים ומכסים במגבת
ל-10 דקות מנוחה.
– גוזרים ניירות אפיה לריבועים לפי מספר הפיתות,
כל נייר ל 4 ריבועים.
– מניחים את הניירות על משטח ישר
ומקמחים אותם במעט קמח.
– על משטח מקומח מעט מרדדים כל כדור לצורת פיתה. – מניחים את הפיתות על ניירות האפיה המקומחים.
– מכסים את הפיתות לכחצי שעה התפחה.
– מכניסים תבנית תנור הפוכה לתנור ומחממים אותו
ל-250 מעלות טורבו.
– לאחר כחצי שעה, מוציאים בזהירות את התבנית,
מניחים עליה 4 פיתות (עם נייר האפיה) ומכניסים שוב
לתנור לאפיה קצרה של כ 2-3 דקות עד השחמה קלה.