שכחת את פרטיך?

קיש בצלים ושקדים
// אושרית אברג'ל

מצרכים


לבצק
2 כוסות קמח לבן רובינפלד 100 גר' חמאה רכה חתוכה לקוביות 1/2 כפית מלח 3 כפות מים 1 ביצה 4 כפות שמן זית
לבצל
5 בצלים גדולים פרוסים דק דק 40 גר' חמאה, מטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל משחים. מצננים מעט.
לבלילה
5 ביצים, 250 מ"ל שמנת מתוקה 100 גר׳ גבינה צהובה מגורדת כפית מלח, פלפל שחור ומעט אגוז מוסקט טורפים הכל ביחד) במטרפה ידנית) ומערבבים עם הבצלים. מאחדים הכל לבצק ומכניסים 20-30 דק' למקרר.
לקישוט
בצלצלי שאלוט פרוסים ופרוסות שקדים מולבנים

הכנה

פותחים את הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפיה, עם שוליים גבוהים בגובה התבנית. מערבבים את הבצל עם הבלילה ויוצקים על הבצק, מפזרים מעל בצלצלים ושקדים ומכניסים לתנור שחומם מראש ל 190 מעלות, כ 45- דקות עד שעה. ** כל תנור מתנהג אחרת- הקיש מוכן כשהמאפה יציב

שעה וחצי

בינוני

מתכונים אחרונים

למעלה
אנחנו זמינים בוואצ'אפ