כפתורים מתחלפים הקליקו לקבלת הסביבון, והתחילו לשחק! >

בייגל ירושלמי במילוי גבינות (א.מייזליק)

 

מצרכים

חצי אריזת  קמח רובינפלד כוסמין  80 % (500 גר')
כף שמרים יבשים (10 גר')
כף מלח( 20 גר')

3 כפות שמן זית (45 גר')
3 כפות סילאן (66 גר')
כוס וחצי מים פושרים (360 גר')
כוס וחצי שומשום לציפוי (150 גר')

למלית:
300 גר’ גבינת טוב טעם,/ טובורג / ריקוטה
150 גר’ גבינה צהובה / מנצ’גו, מגוררת
150 גר’ גבינה פטה/צפתית / בולגרית

 

 

אופן ההכנה

מכינים את הבצק:

1.לשים במיקסר את כל הרכיבים פרט למים במהירות איטית.
2.מוסיפים את המים תוך כדי לישה עד שמתקבל בצק חלק וקצת דביק למשך 10 דקות.

3. משמנים היטב את הבצק ומתפיחים עד להכפלת הנפח ,
4. מחלקים את הבצק ל-6-8 כדורים.
משמנים אותם ומכסים בניילון או בנייר אפייה
ומתפיחים עוד חצי שעה.

מכינים את המלית:

5. מערבבים את כל חומרי המלית.

יוצרים את הבייגל’ה:

6.מחממים תנור ל 200 מעלות.
7.ממלאים תבנית אינגליש קייק מאורכת במים. וצלחת עם השומשום.
8. מרדדים כל כדור  למלבן מאורך בעובי 8 ס”מ ואורך 20 ס”מ.

9.מסדרים פס צר של מלית גבינה לכל אורך הבצק אך לא עד הסוף, משאירים חצי ס”מ ריק מכל צד.

10.מקפלים את שתי הקצוות הריקים מכל צד.

  1. מקפלים את הבצק לאורכו על המלית ומגלגלים וסוגרים היטב את הבצק.

12.טובלים את הבצק במים במהירות ומיד מצפים בשומשום.

ניתן להשאיר את הבצק בצורת מקל או ליצור בייגל.

ממשיכים להכין באותה צורה את כל כדורי הבצק.

13.אופים למשך 20-25 דקות, עד הזהבה מלאה.

.

 

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.