מתכון ללחם ללא לישה מאפשר לכם להכין לחם טרי וארומטי ללא כל המאמץ והזמן הנדרשים בשיטה המסורתית. הטכניקה הייחודית הזו מבוססת על התפחה ארוכה שמחליפה את תהליך הלישה המייגע, ומאפשרת לגלוטן להתפתח בצורה טבעית ולא כפויה.
הסוד טמון בזמן ההתפחה הארוך – 12 עד 24 שעות – שיוצר את הטקסטורה הפנימית האוורירית והקרום החיצוני הפריך. השימוש בקמח כוסמין לבן מעניק טעם עמוק ומורכב, בעוד ששקית הקוקי יוצרת אפקט אידוי שמדמה תנור אפייה מקצועי. מתכון ללחם ללא לישה מתאים במיוחד למתחילים בעולם האפייה, אך גם אופים מנוסים מעריכים את הפשטות והתוצאה המרשימה. הלחם יוצא עם קרום זהוב, ניתן להוסיף תוספות כמו אגוזים או בצל מטוגן לגיוון.
– מכניסים הכל לקערה לפי הסדר ומערבבים
עם כף עץ עד לאיחוד (2-3 דקות ערבוב).
– מכסים את הקערה בניילון נצמד ומגבת מעל
ומניחים להתפחה של לילה בחוץ (12 שעות)
ניתן גם להכניס ל-24 שעות במקרר.
– מפזרים קמח על המשטח ועל הבצק
ומחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים
ויוצרים צורה מוארכת כמו בסרטון (או עגולה).
– מכניסים ישירות לשקית קוקי כל אחד בנפרד
וסוגרים בלי להשאיר חורים.
– משאירים בצד להתפחה במשך כ-20 דקות.
– בתבנית קטנה שמתאימה לתנור שמים מספר
קוביות קרח ומניחים בשלב התחתון שבתנור.
– מניחים את השקית קוקי על תבנית אפייה
ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות
ל-25 דקות עד שהלחם מעט מזהיב מלמעלה.
– מוציאים מהתנור ומיד פותחים את שקית הקוקי.
לצפייה במתכון ללחם ללא לישה ביוטיוב >>
Media error: Format(s) not supported or source(s) not found
הורד קובץ: https://rubinfeld.co.il/wp-content/uploads/2025/05/%D7%A2%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91-%D7%9C%D7%9C%D7%90-%D7%A9%D7%9D.mp4?_=1