– מניחים את הפרגיות החתוכות בקערה.
– מוסיפים את התיבול, מערבבים היטב,
מכסים את הקערה ומאחסנים במקרר
כשעה – שעה וחצי (או לילה).
– לא חייב לשרות את הפרגיות בתיבול אך מומלץ.
– מחממים כרבע כוס שמן במחבת רחבה.
– מוסיפים את הבצל ומטגנים מס’ דק’ עד הזהבה.
– מוסיפים את הפרגיות ומטגנים יחד תוך כדי
ערבוב כ 5-7 דק’ עד שהפרגיות משנות
את צבען אבל לא מוכנות לגמרי.
מכינים את הבצק:
– מכניסים לקערת המיקסר את חומרי הבצק
ולשים כ-10 דקות.
– הבצק רך מאוד ודביק וזה בסדר.
– משמנים את הידיים ואת משטח העבודה במעט
שמן, מכדררים את הבצק לכדור ומניחים
בקערה להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה.
– מחממים תנור ל 200 מעלות.
– לאחר ההתפחה מחלקים את הבצק ל3 חלקים.
– פותחים כל חלק לצורת פוקצ'ה מוארכת,
מהדקים את החלק הפנימי עם הידיים
ומשאירים "מסגרת" מעט יותר עבה.
– בשביל שלא ידבק, עובדים על
משטח משומן מעט.
– מניחים את הפוקצ'ות על תבנית תנור
מרופדת בנייר אפיה למנוחה של 10-15 דקות.
– מכניסים את התבנית לתנור ל-10 דקות.
– מוציאים את הפוקצ'ות מהתנור. מניחים את
מילוי הפרגיות במרכז כל פוקצ'ה.
– מחזירים לתנור החם לאפיה של 10-15 דקות
נוספות עד שהבצק משחים והפרגיות מוכנות.
– לאחר שהפוקצ'ות מוכנות, מזלפים טחינה
ומפזרים חופן פטרוזיליה קצוצה.