פיתות כוסמין מושלמות בתנור / מאיה בן דהן

 

מצרכים

לבצק:
1 ק"ג קמח רובינפלד
כוסמין לבן
2 כפות שמרים יבשים
2 כפות סוכר
כף מלח
חצי כוס שמן
2.5-3 כוסות מים

 

הערות:
*המידות לפי כוס מדידה אוניברסלית.
*ניתן להשתמש בקמח חיטה לבן
ולשמור על אותם יחסים.
*הפיתות במיטבן ביום ההכנה,
במידה ורוצים לשמור ליום אחר,
מומלץ לעטוף היטב ולהקפיא.

אופן ההכנה

– לקערת המיקסר מכניסים קמח, שמרים וסוכר
ומערבבים עם כף.
– מוסיפים חצי כוס שמן ומפעילים את וו
הלישה על מהירות נמוכה.
– תוך כדי לישה מוסיפים את המים בהדרגה עד
לקבלת בצק רך מאוד, מעט דביק אך לא נוזלי מדי
(מתחילים מ-2.5 כוסות ובמידת הצורך מוסיפים
עוד בהדרגה, לא את כל הכמות בבת אחת).
– לשים את הבצק כ-10 דקות.
– מכדררים את הבצק לכדור יפה ומניחים בקערה
משומנת מעט להתפחה של כשעה – שעה וחצי
עד הכפלת הנפח.
– מחלקים את הבצק לכ-17 חתיכות של 100 גר’ כל אחת.
– מכדררים את החתיכות לכדורים יפים ומכסים במגבת
ל-10 דקות מנוחה.
– גוזרים ניירות אפיה לריבועים לפי מספר הפיתות,
כל נייר ל 4 ריבועים.
– מניחים את הניירות על משטח ישר
ומקמחים אותם במעט קמח.
– על משטח מקומח מעט מרדדים כל כדור לצורת פיתה. – מניחים את הפיתות על ניירות האפיה המקומחים.
– מכסים את הפיתות לכחצי שעה התפחה.
– מכניסים תבנית תנור הפוכה לתנור ומחממים אותו
ל-250 מעלות טורבו.
– לאחר כחצי שעה, מוציאים בזהירות את התבנית,
מניחים עליה 4 פיתות (עם נייר האפיה) ומכניסים שוב
לתנור לאפיה קצרה של כ 2-3 דקות עד השחמה קלה.

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.