אופן הכנת הבצק
.1 מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה השמנת חמוצה והמלח במיקסר עם וו לישה עד
לקבלת בצק אחיד.
2.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה..
3.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2-3 ס״מ ומרפדים בו את התבנית.
חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס,
על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה
4. מכינים הבטטות:
- מחממים תנור ל-180 מעלות
5.חותכים את הבטטות לקוביות בעובי 1-2 ס״מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
מפזרים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
אופים 20-25 דקות עד לריכוך הבטטות
6.מסננים את השמן ומצננים לטמפרטורת החדר
.
7.להכנת המלית:
- מערבבים בקערה קטנה את השמנת, הכוסברה והתבלינים לתערובת אחידה.
.מרכיבים את הקיש: מסדרים את קוביות הבטטה על בצק הקיש ומעל יוצקים את מלית השמנת.
מפזרים מקלות שקדים בצורה חופשית.
8. אופים את הקיש למשך 30-35 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.