כפתורים מתחלפים הקליקו לקבלת הסביבון, והתחילו לשחק! >

קיש בטטה מושלם (עטרה ז'ורנו)

 

מצרכים

מצרכים לבצק:
2 כוסות קמח חיטה 80% רובינפלד (240 גר')
חבילת חמאה (100 גר')

כפית מלח ( 10 גר')
חצי מיכל שמנת חמוצה   %15  (100 גר')

למלית:
3 בטטות
250 מ״ל שמנת מתוקה
100 גרם  מקלות שקדים
3 כפות כוסברה טריה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

אופן הכנת הבצק

.1 מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה השמנת חמוצה והמלח במיקסר עם וו לישה  עד

לקבלת בצק אחיד.

2.עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה..
3.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2-3 ס״מ ומרפדים בו את התבנית.
חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס,
על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה
4. מכינים הבטטות:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות
    5.חותכים את הבטטות לקוביות בעובי 1-2 ס״מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    מפזרים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל.
    אופים 20-25 דקות עד לריכוך הבטטות

6.מסננים את השמן ומצננים לטמפרטורת החדר

.
7.להכנת המלית:

  1. מערבבים בקערה קטנה את השמנת, הכוסברה והתבלינים לתערובת אחידה.
    .מרכיבים את הקיש: מסדרים את קוביות הבטטה על בצק הקיש ומעל יוצקים את מלית השמנת.
    מפזרים מקלות שקדים בצורה חופשית.
    8. אופים את הקיש למשך 30-35 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה.

 

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.