כפתורים מתחלפים הקליקו לקבלת הסביבון, והתחילו לשחק! >

רוגלעך אליפות / מאיה בן דאהן

 

מצרכים

לבצק:

500 גרם חיטה לבן רובינפלד

כף שמרים יבשים

שליש כוס שמן

חצי כוס סוכר

חצי כפית מלח

ביצה

כוס מים (להתחיל מ3/4 ורק אם הבצק יבש להוסיף עוד בהדרגה)

למילוי:

3/4 כוס סוכר

5 כפות קקאו

כפית קינמון

רבע כוס שמן

50 גרם שוקולד מריר

כף שקדים טחונים

לסירופ:

להרתיח

חצי כוס מים + חצי כוס סוכר

אופן ההכנה

לערבב בקערת המיקסר את כל החומרים היבשים

להפעיל את וו הלישה ולהוסיף בהדרגה את השמן הביצה והמים ללוש 10 דקות

לכדרר את הבצק לכדור יפה ולהניח בקערה משומנת להתפחה עד הכפלת הנפח כשעה

להכין את המילוי: להמיס את השוקולד עם השמן בקערה ולהוסיף אליה את שאר המרכיבים

לערבב את לאיחוד

לאחר ההתפחה לחלק את הבצק לשני חלקים

על חלק לרדד למלבן ארוך

למרוח חצי מהמילוי על חצי מהמלבן (החצי הארוך) ולקפל את החצי השני של הבצק על המילוי.

לרדד את המלבן שנוצר עם מערוך לקבלת שכבת בצק דקה יותר

באמצעות גלגלגת פיצה לחתוך את המלבן ל16-18 משולשים

כל משולש לגלג לצורת רוגלאך כדי ליצור רוגלאך עם הרבה שכבות יש לךמתוח את הקצה של המשלוש בזמן הגלגול

להניח את הרוגלאך בתבנית מרופדת בנייר אפיה (ליצירת עוגת רוגלאך ניתן להכניס לתבנית עגולה במרווחים קטנים)

להתפיח את הרוגלאך כשעה

בינתיים לחמם תנור ל180 מעלות לאחר שהרוגלאך תפחו

להנכיס לתנור לאפיה שלך 25-30 דקות

עד השחמה להוציא את הרוגלאך מהתנור

ומיד לשפוך עליו את הסירופ סוכר

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.