– בקערת המיקסר נשים את הקמח, השמרים
והסוכר ונלוש על מהירות נמוכה.
– תוך כדי נוסיף את המים בהדרגה ואז את השמן
ונעביר למהירות גבוהה למשך 10 דקות.
– אחרי 10 דקות נוסיף את המלח ונלוש
עוד 2 דקות על מהירות גבוהה.
– לאחר מכן, נוציא את הבצק למשטח
ונלוש ידנית עוד כ-2 דקות בתנועות קיפול.
– נעביר לקערה משומנת ונכסה בנילון
ונעביר להתפחה של כשעה וחצי.
– לאחר שהבצק הכפיל את נפחו, נעביר למשטח,
נחלק לכדורים שווים, כל כדור מרדדים,
מגלגלים לצורת נחש וקולעת לחמנית צמה
[כמו שניתן לראות בסרטון].
– נשים את הלחמניות על תבנית מרופדת,
נקמח מעט מעל ונכסה במגבת להתפחה
של עוד חצי שעה.
– מורחים מעל ביצה טרופה עם סילאן
ומפזרים שומשום.
– נכניס לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות טורבו
בחלק השני העליון מלמעלה של התנור למשך
15 דק או עד השחמה (משתנה מתנור לתנור)
Media error: Format(s) not supported or source(s) not found
הורד קובץ: https://rubinfeld.co.il/wp-content/uploads/2025/06/WhatsApp-Video-2025-06-10-at-12.23.42.mp4?_=1