לחם שום קונפי – אגדה של טעם – לאכול ישר מהתנור!!!
– בקערית מוזגים את המים, שופכים את השמרים
וכף סוכר ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
– מוסיפים 3 כפות מהקמח ומערבבים.
– נותנים לתערובת לנוח בצד כ10 דקות.
– בקערת המיקסר שמים קמח ו2 כפיות מלח
ומערבבים היטב ומוסיפים את התערבות של
המים עם השמרים, הסוכר והקמח לקערת
המיקסר ומתחילים בלישה במהירות נמוכה.
– מוסיפים כף סוכר, ביצה ושמן וממשיכים
בלישה על מהירות נמוכה עד שהבצק מתייצב
על הוו לישה ונפרד מהדפנות
(אני ממליץ על לישה של לא פחות מ-10 דקות על מהירות נמוכה).
– מוציאים את הבצק לקערה משומנת, עוטפים
בניילון או מגבת ומתפיחים למשך כשעה.
– כעבור שעה מוציאים את האויר מהבצק
בעזרת לחיצה וקורצים עיגולים.
– מסדרים את העיגולים על מגש, מעל כל עיגול
מניחים שתי שיני שום קונפי ומקשטים
בעזרת עלי רוזמרין טריים.
– מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות
חום עליון ותחתון למשך 30 דקות, עד שהלחם
מתייצב ומזהיב.
– ברגע ההוצאה מהתנור מומלץ מאוד
למשוח את הלחם בשכבת שמן של השום
קונפי להעצמת הטעם.