כפתורים מתחלפים הקליקו לקבלת הסביבון, והתחילו לשחק! >

לחם ללא לישה עם קראסט /מאיה בן דאהן

 

מצרכים

3.5 כוסות קמח חיטה 80% רובינפלד

כפית שמרים יבשים

כפית מלח

כפית סוכר

400 מ"ל מים (2 כוסות + 2 כפות)פושרים

גרעינים וזרעים לציפוי

 

אופן ההכנה

מחממים תנור ל220 מעלות ומכניסים לתוכו סיר יצוק ריק

שופכים לקערה גדולה את המים השמרים והסוכר וטורפים היטב בעזרת מטרפה ידנית

לאחר 10 דקות מוסיפים לקערה את הקמח והמלח

ומערבבים את המרכיבים יחד באמצעות כף עץ עד לאיחוד

מכסים את הקערה בניילון נצמד ומתפיחים שעתיים

מקמחים את. השיש בנדיבות (הבצק דביק)

מניחים מעל הקמח את הבצק הופכים אותו לכדור בעזרת קויפול 4 קצוות כלפי פנים (מודגם בסרטון)

הופכים את הכדור כך שהקיפולים כלפי מטה

מערבבים זרעים וגרעינים שאוהבים (שומשום זרעי פשתן קצח פרג)ושופכים על השיש

מרטיבים את הבצק במעט מים בעזרת כפות הידיים או שפריצר ומגלגלים את הכדור על תערובת הזרעים כך שיצופה מסביב

מוצאים את הסיר החם מהתנור מכניסים אליו בזהירות את הבצק ומכסים

מכניסים חזרה לתנור ואופים 40 דקות

לקראסט מושלם מכניסים לאפיה נוספת ללא כיסוי ל 5 דקות נוספות

 

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.