אופן ההכנה של חלות בקליעה מיוחדת מקמח חלה רובינפלד
– לערבב היטב את את המרכיבים היבשים,
לאח”כ ליצור גומה ולשים את הביצה,
אבקת אפיה והשמן וללוש היטב
בעזרת הוו גיטרה או בעזרת היד.
– להוסיף את ה-2.5 כוסות מים פושרים
ו-2 כפיות המלח.
– להתחיל ב-2.5 כוסות המים, ובמידת הצורך,
ניתן להוסיף עוד 1/4 כוס מים.
– ללוש את הבצק במשך 8 דק’
עד שהבצק מסתובב על הוו גיטרה.
– לאח”כ, לתת התפחה של שעה בתוך קערה
משמונת היטב ובנוסף לשמן את הבצק מעל,
על מנת שלא יתייבש.
– שהבצק תפח מחלקים את הבצק לכדורים.
– כל כדור שוקל ל-100 גר’.
מרדדים אותם לנקניקיות קטנות, שלאח”כ
פותחים אותם ל-6 לרצועות ארוכות
ומתחילים בקליעת החלה.
– אפשר לשלב כל סוג של עשבי תיבול
שאתם אוהבים טימין, מרווה או בזיליקום.
– על רצועות הבצק מנפים קמח
לקישוט על החלה.
– נותנת התפחה נוספת של חצי שעה לחלה.
מחממת תנור מראש לחום של 190 מעלות
– מכניסים לתנור בין 20-25 דקות אפיה