מתכון לחלת מפתח אוורירית זה מציג שילוב מושלם בין טקסטורה רכה ונפחית לבין טעם עשיר ומתוק. הסוד טמון בתוספת הפודינג לבצק שמעניק לחות יוצאת דופן ומבטיח חלה שנשארת רכה ואוורירית לזמן רב. השילוב של קמח כוסמין או קמח חלה מיוחד של רובינפלד יוצר בסיס איכותי לבצק גמיש ונוח לעיבוד. הלישה הארוכה מפתחת גלוטן חזק שתורם לטקסטורה המיוחדת.
הטכניקה של כדורים קטנים עם ציפוי שומשום לצד צמה ארוכה יוצרת מראה מרשים ומגוון טעמים מעניינים. הסירופ הסוכר הדבשי שנמרח על החלה החמה מוסיף שכבת מתיקות נהדרת ונותן ברק מושלם. חלת מפתח אוורירית זו מתאימה לשבתות חגיגיות ומבטיחה תוצאה שכל המשפחה תאהב ותבקש שוב ושוב. נהוג לאפות חלת מפתח לשבת אחרי פסח.
– מניחים בקערת המיקסר את כל מרכיבי הבצק.
– לשים במשך רבע שעה עד לבצק גמיש ונוח.
– משמנים מעט את הבצק ומכסים.
– מניחים להתפחה כשעה ועד להכפלת הנפח.
– ליצירת חלת מפתח נחלק מהבצק כדורים
במשקל 50 גרם ונותיר בצק גם לצמה ארוכה
שתיהיה באורך ⅔ מהתבנית.
– מסדרים בתבנית מרופדת.
– מרטיבים חצי מכמות הכדורים בכלי מים
ומצפים בשומשום
– נותנים התפחה נוספת 20 דקות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות
עד שמזהיב.
לסירופ:
– מחממים בסיר שמים סוכר, מים, דבש ולימון
עד להמסת הסוכר.
– מברישים את החלה בסירופ בנדיבות ונהנים.
לצפייה במתכון לחלת מפתח אוורירית ביוטיוב >>
Media error: Format(s) not supported or source(s) not found
הורד קובץ: https://rubinfeld.co.il/wp-content/uploads/2025/04/WhatsApp-Video-2025-04-21-at-10.19.21.mp4?_=1