להניח בקערת המיקסר כף סוכר, 2 כפות שמרים וכוס מים פושרים. לערבב ולהמתין 5 דקות.
נוסיף לקערת המיקסר את שאר החומרים ונלוש 10 דקות. את המים נוסיף אחרונים בהדרגה עד לבצק רך וחלק (לא תמיד צריך את כל הכמות).
נכניס את הבצק לקערה משומנת ונתפיח עד הכפלת הנפח כשעה.
נחלק את הבצק ל25-26 חתיכות שוות במשקל 70 גרם. כל חתיכה נעגל לכדור יפה.
נמלא קערה אחת במים ובקערה נוספת נערבב שיבולת שועל, זרעי פשתן ושומשום. נטבול כל לחמניה בקערת המים ולאחר מכן בקערת הציפוי. נניח את הלחמניות על גבי תבנית מרופדת בנייר אפיה ונתפיח בשנית כ 45-60 דקות נוספות.
נחמם תנור ל 200 מעלות.
לאחר שתפחו, נרסס על הלחמניות מים ונכניס לתנור לאפיה של כ 20-25 דקות עד השחמה יפה מכל הצדדים.