לוגו רובינפלד

סופגניות במילוי קצפת ותותים/ מאיה בן דהן

 

מצרכים

לבצק:
500 גרם קמח לבן עם סיבים רובינפלד
כף שמרים יבשים
חצי כוס סוכר
חצי כפית מלח
ביצה + חלמון
כפית תמצית וניל
2 כפות ברנדי/וודקה/ערק
50 גרם חמאה רכה חתוכה לקוביות
3/4 כוס חלב

למילוי:
250 מ"ל שמנת להקצפה
כף סוכר
3 כפות פודינג
רבע כוס חלב
סלסלת תותים

אופן ההכנה

נתחיל מהכנת הבצק
*רצוי לגזור מראש ריבועים קטנים של נייר אפיה.
לקערת המיקסר נכניס קמח, שמרים, סוכר, מלח, תמצית וניל ואלכוהול ונפעיל את וו הלישה על מהירות איטית. נוסיף לקערה את הביצים ואת החלב ולבסוף את קוביות החמאה בהדרגה.
נלוש את הבצק כ 10 דקות. במידה ולאחר מספר דקות לישה הבצק נראה יבש, נוסיף עוד מעט חלב עד לקבלת בצק רך וחלק.
נניח את הבצק בקערה משומנת ונכסה בניילון נצמד. נתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח כשעה.
נחלק את הבצק לחתיכות שוות במשקל של 50-60 גרם. כל חתיכה נכדרר לכדור יפה ונניח על ריבוע נייר אפיה.
נכסה את הכדורים בניילון או בד ונמתין להתפחה נוספת כשעה.
לקראת תום ההתפחה, נחמם שמן בסיר ל 160 מעלות (חשוב להשתמש במדחום על מנת לוודא שהטמפ' לא עולה מעבר ל 160-165 מעלות).
נכניס את הסופגניות לשמן לטיגון של 1-2 דקות מכל צד. הדרך הנוחה ביותר לשמור על צורת הסופגניות היא להכניס אותן לשמן עם הנייר אפיה ולהוציא אותו מהשמן באמצעות פינצטה או מלקחיים.
נכין את המילוי: נקציף את כל מרכיבי המילוי עד לקבלת קצפת יציבה.
נחתוך כל סופגניה לחצי (כמו המבורגר). נזלף את הקצפת על החלק התחתון של הסופגניה, מעליה נניח תותים קצוצים ונסגור עם החצי השני. ניתן לזלף קצפת גם מעל הסופגניות, לפזר אבקת סוכר ולהניח חצאי תותים לקישוט.

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

מוצר שני ב 50%

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות קופון ראש חודש כסליו שמסתיים הלילה ב 00:00 (יום ג') יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

Kislev50

תקבלו את ההטבה. לחילופין אפשר להפעיל את הקופון בלחיצה על הכפתור מטה. הקופון לא פעיל בשילוב קופונים אחרים.