קיש אנטיפסטי וגבינות (עטרה ז'ורנו)

 

מצרכים

לבצק:
2 כוסות קמח חיטה 80% רובינפלד (240 גר')
חבילת חמאה (100 גר')
כפית מלח (10 גר')
חצי מיכל שמנת חמוצה 15%  (100 גר')

לאנטיפסטי:

2 בטטות
1 חציל
2 פלפל אדום
2 פלפל צהוב
1 בצל לבן
1 בצל סגול
מיכל שמנת מתוקה (250 מ״ל)
גבינה בולגרית  (150 גר')
3 כפות כוסברה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

  1. מערבבים במהירות איטית את הקמח, החמאה,
    השמנת חמוצה והמלח במיקסר עם וו לישה עד לקבלת בצק אחיד.
  2. עוטפים בניילון נצמד את הבצק ומכניסים למקרר לחצי שעה.
    3.מרדדים את הבצק על משטח מקומח לעלה בעובי 2-3 ס״מ ומרפדים בו את התבנית.
    חשוב להקפיד על יצירה של זווית ישרה בין הדופן לבסיס,
    על מנת שהשוליים לא יצנחו במהלך האפייה.
  3. מחממים תנור ל-180 מעלות
  4. מכינים את האנטיפסטי:
    חותכים לפרוסות את הבטטות, החציל, הבצלים,
    והגמבות ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
    מפזרים מעט שמן זית ומתבלים במלח ופלפל ואופים כ-25 דקות עד שהירקות מתרככים.
    מכינים את המלית:
  5. מערבבים בקערה קטנה, השמנת והכוסברה והתבלינים לתערובת אחידה.
    מוסיפים את הירקות לבלילת המלית ומערבבים בעדינות על מנת שהירקות לא ימעכו.
    מרכיבים את הקיש:
  6. יוצקים את בלילת הקיש ומעל מגרדים את הגבינה הבולגרית.
    אופים את הקיש במשך 30-35 דקות, או עד שהמלית מתייצבת ומזהיבה

 

 

 

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.