רולדה שמרים במלית קרם פיסטוק/ תהילה חזן

 

מצרכים

לבצק:
700 גר' קמח חיטה לבן רובינפלד(5 כוסות)
כף שמרים יבשים
כפית משפר אפייה רובינפלד
100 גר סוכר(חצי כוס)
כפית שטוחה מלח
240 מל חלב(כוס)
2 ביצים
100 גר חמאה רכה חתוכה לקוביות

לקרם פיסטוק
150 גר חמאה רכה חתוכה לקוביות
150 גר אבקת סוכר
60 גר קמח שקדים(חצי כוס)
100 גר פיסטוק טחון גס
2 כפות קורנפלור
2 ביצים
3 כפות מחית פיסטוק

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת סירופ סוכר
כוס מים
כוס סוכר
מיץ מרבע לימון סחוט
מביאים לרתיחה מנמיכים להבה ומבשלים עוד כ5 דקות
מצננים ושומרים במקרר

לקרם פיסטוק
בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים חמאה ואבקת סוכר עד לקבלת משחה
מוסיפים קמח שקדים פיסטוק טחון וקורנפלור ומערבלים.
מסיפים ביצים ומערבלים כ5 דקות
מוסיפים חמאת פיסטוק ומערבלים עוד כדקה
מעבירים לקערה ושומרים במקרר

**את סירופ הסוכר וקרם הפיסטוק אפשר להכין יום לפני
**אם נשאר קרם פיסטוק ניתן להקפיא לשימוש אחר זה מחזיק המון זמן במקפיא

בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל החומרים מלבד החמאה
לשים כדקה ומוסיפים חמאה לשים כ12 דקות לבצק חלק,אם הבצק דביק מידי מוסיפים כף קמח לפי הצורך
מעבירים לקערה מכסים ונותנים מנוחה של שעה וחצי
מחלקים את הבצק ל3 כל חלק
מרדדים למלבן
מורחים מהמלית בנדיבת ובצורה אחידה על כל הבצק
מגלגלים לרולדה הדוקה מקפיאים לחצי שעה
חוצים כל רולדה לשתיים מעצבים לבורג
מניחים בתבנית אינגליש מורחים בחלב כל רולדה
מכניסים להתפחה בתנור כבוי ללא כיסוי עד להכפלת הנפח
מחממים תנור ל160 מעלות ואופים כ30-35 דק’
מוציאים מהתנור ומברישים בנדיבות
בסירופ סוכר קר.

שיתוף לפייסבוק
שיתוף לווטסאפ
שליחה בדואר אלקטרוני
הדפסה

ברוכים הבאים מאתר פרוג

לקוחות יקרים, על מנת לנצל אות הקופון הייחודי לחברי אתר פרוג, יש להקליד את הקופון בדיוק בצורה הבאה:

פרוג50

הקופון מקנה את ההטבות הבאות:

הקרטון השני בהנחה של 50%, על כל הקמחים למעט קמח לבן.

הקרטון השני בהנחה של 20% – בקמח לבן.

הקופון אינו פעיל בשילוב עם קופונים אחרים.